Nyhetsflöde

Nyhetsarkiv

Invigning av ett av våra Attefallshus på 25 kvm med takterass i Stockholm till helgen!

April 9, 2015

Från och med söndag den 12 april kommer ett av våra attefallshus med takterass finnas på Nybygget vid Arlanda i Stockholm. Välkomna på söndagen den 12 april för att se vårat hus och träffa oss mellan kl. 11.00-16.00! Huset är inrett med ett separat sovrum, kök, toalett och ett allrum! Se mer för öppetider på www.nybygget.se

Skiss Nybygget möblerad rev MS 150223

Läs mer...

Hus med takterass vid havet!

July 7, 2014

Huset med två lägenheter om totalt 45 kvm med takterass har vi tagit fram till Drömstugan AB. Huset är beläget precis vid havet. Huset är uppdelat i två lägenheter, en större (ca 27 kvm) och en mindre lägenhet (ca 13 kvm). Båda lägenheterna är utrustade med varsin toalett med handfat samt dusch och varsitt kök. Med de stora glasvikdörrarna kan hela väggar öppnas upp för att bli ett med altanen om ca 51 kvm. Takterassen om 45 kvm erbjuder sol från morgon till kväll med milslång utsikt över havet.
Du som kund har möjlighet att köpa eller hyra huset veckovis. Kontakta Drömstugan AB för mer information eller besök dem på www.dromstugan.se för att se fler bilder på huset samt ta del av deras smarta finansieringslösning!

Båda lägenheterna har glasvikdörrar, där väggarna kan öppnas upp mot havet. Takterassen erbjuder en fantastiskt utsikt som måste upplevas på plats!

Självklart kan du som kund köpa en Kenjostuga/hus av oss och välja till en takterrass! Vi fortsätter skapa öppna rum!”

Foto: Malin Vinblad

Läs mer...

Bastuhus vid havet!

July 7, 2014

Detta bastuhus om 15 kvm har vi fått äran att leverera till Figeholms konferens! Huset rymmer ett litet omklädningsrum samt två duschar om 5 kvm. De resterande 10 kvm består av en härlig bastu med asplavar där gränsen mellan inne och havet suddas ut med hjälp av ett isolerat glasparti. Vid bastun finns ett trädäck som leder ut till en flytbrygga med trappstege för härliga bastubad!

Läs mer...

Ny design på hemsidan

May 13, 2014

Kenjo lanserar idag en ny design på hemsidan  för att underlätta navigering samt att få den mer informativ för våra användare.

Läs mer...

Kenjo erbjuder komplementhus 25 kvm

March 21, 2014

Kenjos modulsystem ger dig förutsättningar att skapa ett komplementhus, Attefallhus, efter den design du önskar.

Läs mer här!

Läs mer...

Nya regler för friggebodar – 25 kvm

March 20, 2014

Regeringen har fattat beslut om en proposition som öppnar för möjligheten att bland annat bygga ett 25 kvadratmeter stort komplementbostadshus för permanentboende utan att behöva söka bygglov.

Riksdagen avser besluta i frågan den 4 juni 2014 och målet är att de nya reglerna ska gälla från den 2 juli 2014.

Regeringen föreslår en ny bostadsform – komplementbostadshus – som ska kunna uppföras utan krav på bygglov. Arean ska kunna vara maximalt 25 kvadratmeter. Till skillnad från dagens friggebodar ska bostäderna kunna användas som permanentbostad, men också som garage, förråd eller gäststuga. I normalfallet ska det vara möjligt att bygga ett komplementbostadshus även om det strider mot bestämmelserna i en detaljplan.

Ett komplementbostadshus förutsätter att en anmälan görs till kommunens byggnadsnämnd. Om huset ska byggas närmare tomtgränsen än 4,5 meter förutsätts precis som med friggebodarna grannarnas godkännande.

Läs mer här

Läs mer...

Australiensarna har fått smak för Kenjo!

October 8, 2013

Australiensiska “Kit Manufactured Homes Yearbook Magazine” skriver om Kenjo och våra stugor!

Läs reportaget här!

Läs mer...

Design milk skriver om “kenjo outdoor cottage”!

August 30, 2013

Nu är det inte enbart Kenjos vikdörrar som möjliggör öppna rum utan nu kan hela väggar och tak flyttas! Denna stuga, kallad Friluftsstugan, är ritad av Johan Svartnäs och levereras av Kenjo – Öppna rum. Friluftsstugan är 15 kvadratmeter och därmed bygglovsfri. Taket är utskjutbart och kan anpassas efter det
behov som önskas. Du väljer själv om du önskar stugan levererad för året-runt bruk eller sommarboende!
Läs mer här!

Läs mer...

Kenjo fortsätter leverera öppna rum – här “friluftsstugan” 15 kvm!

May 23, 2013

Friluftsstugan, är ritad av Johan Svartnäs och levereras av Kenjo – Öppna rum.
Friluftsstugan är 15 kvadratmeter och därmed bygglovsfri. Taket är utskjutbart och kan anpassas efter det
behov som önskas. Du väljer själv om du önskar stugan levererad för året-runt bruk eller sommarboende!

I sommar, 25 maj-28 september, är Kenjo med och firar Landskrona stads 600-årsjubileum i deras koloni- och odlingutställning c/o KOLONIN- ung arkitektur för odling i staden vid Citadellet i Landskrona. Här kommer invigningen av Friluftstugan ske och finnas tillgänglig under hela utställningsperioden. Invigningen är på lördag den 25 maj!

Klicka här för produktblad!

Läs mer...

Design milk uppmärksammar Kenjo – Öppna rum!

November 22, 2012

Designbloggen Design Milk uppmärksammar Kenjo – Öppna rum och skriver om den flytande flotten som de byggde i TV-programmet Roomservice i Kanal 5!

Läs reportaget här!

Läs mer...