Köp- & Leveransvillkor

Du är här:

Köpvillkor

Vid köp i vår webshop gäller:

Kenjo System AB samarbetar med Worldline för att hantera transaktioner. Detta ger både dig som kund och oss som företag en trygghet. Worldline har flera olika betalningsalternativ, där du bl.a. kan välja bland faktura, delbetalning och kortbetalning. För att ta del av villkoren hänvisar vi till Worldlines villkor för olika betalningar.

Kort debiteras direkt i samband med köp.

Alla betalning sker i SEK med svensk moms, 25%,  som avser varor.

När du genomfört ett köp får du automatiskt en orderbekräftelse på din order. Det betyder att din beställning gått igenom. Däremot är det först när du fått en leveransbekräftelse som din order är godkänd och skickad. Skulle det uppstå något problem med din order kommer vi i första hand kontakta dig via mail. Vid eventuella prisfel förbehåller vi oss rätten att justera eller makulera beställningar.

Vid köp av måttanpassade produkter:

Vänligen kolla igenom orderbekräftelsen och kontaktuppgifterna noga så allt stämmer 
och återkom till oss med ett OK om allt ser bra ut. Det betyder att du godkänt din order samt mått och övrig information som står i orderbekräftelsen. Vi mailar er en delfaktura på 20% i samband med orderbekräftelsen, betala in den så snart du kan, så beställer vi glasen till din order. Resterande belopp faktureras i samband med leveransen, betalning ska ske inom 5 dagar om inte annat anges.

Garanti

Vi lämnar 5 års garanti på våra produkter. På komponenter från externa leverantörer gäller deras garanti.

Garanti innefattar ej glas och slitage.

Reklamationer

Dokumentera fel på produkten med foton och maila oss dessa. Vi bedömer sedan om det omfattas av reklamationsrätten.

Reklamation innefattar ej glas och slitage.

Du har alltid rätt att inom tre (3) år från mottagandet av dina produkter reklamera defekta produkter, under förutsättning att du meddelar oss om felet inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Reklamationer som görs inom två (2) månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats in inom skälig tid. 

Om de produkter du returnerat kan konstateras defekta kommer vi att göra en fullständig återbetalning motsvarande ditt inköpspris för produkterna, jämte leveranskostnaderna för dessa. För att en produkt ska bedömas som defekt ska felet ha uppstått innan försäljningstillfället. Om du reklamerar en felaktig vara inom sex (6) månader från försäljningstillfället, anses felet ha uppstått innan försäljningstillfället, såvida inte detta kan motbevisas av oss. Om reklamationen sker mer än sex (6) månader efter försäljningstillfället är du dock skyldig att inkomma med bevis utvisande att felet uppstod innan försäljningstillfället. 

Vill du göra en reklamation kan du kontakta oss. Kontaktuppgifterna finns längst ner på sidan. 

Ångerrätt & Returer

Ångerrätt

Du har enligt lag rätt att ångra ditt köp inom fjorton (14) dagar från det att du mottog produkt från oss, utan att ange något särskilt skäl, och returnera den produkt du har köpt. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du kontakta oss inom denna tid, genom att skicka oss ett klart och tydligt meddelande per e-post eller brev där det framgår vem (namn) som ångrar sitt köp, av vilken produkt(er), när beställningen gjordes, adress och datum då du skickar meddelandet (om via brev). 

Det avser EJ måttbeställda produkter.

Om du utövar din ångerrätt, är du skyldig att utan onödigt dröjsmål, och senast inom fjorton (14) dagar från den dag du meddelade oss om din önskan att utöva ångerrätten, återlämna samtliga produkter du vill utöva din ångerrätt för. Vi kommer att återbetala alla betalningar vi fått från dig för de ångrade köpen, exklusive frakt.

Återbetalningar och returer

Återbetalningar sker automatiskt med samma betalningsmetod som användes för att betala för dina produkter. Om betalningen skedde per faktura eller genom förskottsbetalning kommer återbetalningen att göras till det konto som betalningen gjordes från. Vid behov kan vi därför behöva be dig om dina kontouppgifter. Om du betalade med kreditkort, kommer återbetalningen ske till ditt kreditkort.

Om din produkt är defekt, eller om du har utnyttjat din ångerrätt, kommer vi att stå för kostnaden för returleveransen. 

En förutsättning för fullständig återbetalning är dock att produkt sänds tillbaka i samma skick som den var i när du mottog leveransen. Om en värdeminskning kan konstateras ha inträffat på grund av din hantering av produkten är du skyldig att ersätta denna. Om produkten inte returneras i det sådant skick har vi rätt att neka din retur eller reducera det belopp som vi ska betala tillbaka till dig. 

Särskilt om specialbeställda glaspartier

Om du har beställt måttanpassade produkter, av Kenjo system AB gäller inte ångerrätten. Glaspartier avser en tjänst (montering och specialanpassning) vi påbörjar vid din beställning samt avser en vara som i vissa fall tillverkas enligt dina speciella anvisningar. Enligt lag gäller inte ångerrätt för sådana produkter. När du slutför beställning som innehåller produkt som inte kan ångras kommer du att varslas om detta.

Färgerna på ditt specialbeställda glasparti kan avvika något från de prover du har kommit i kontakt med. Detta beror på att varje enhet tillverkas speciellt för dig och de olika material som används.

Om du har reklamerat ett glasparti från oss, och den produkt är av sådan karaktär att den inte lämpligen kan returernas till oss per post eller bud, kommer du istället för att använda en retursedel kontaktas av vår kundtjänst för hanteringen kring hämtning av produkten.

Vi räknar med en leveranstid om 4-6 veckor, om vi inte angivit något annat för ett måttanpassat glasparti. Vi ber dig dock notera att detta är en ungefärlig leveranstid och exakt leveransdatum i alla fall inte kan fastställas vid din beställning, det beror på hur många beställningar vi har inneliggande och lagerstatus hos våra underleverantörer. Vi strävar dock efter att hålla dig kontinuerligt informerad om vår beräknade leveranstid och du kan alltid kontakta vår kundtjänst för uppdateringar.

 

 

LEVERANS: Levereras till din dörr.

Som leveransmetod erbjuder vi hemleverans till din dörr med DHH. Vid leverans av vårt standardsortiment tar vi ut en fast fraktkostnad på 550 kr. 

Har ni beställt en måttanpassad produkt baseras fraktkostnaden på vikt, storlek och avstånd. 

Leveranstiden är ca 10-15 dagar på vårt standardsortiment.

Har du beställt specialtillverkade produkter är leveranstiden 4-6 veckor.

Leverans med transportör
: När vår transportör hämtat varan hos oss hör de av sig för att boka leveransdag med dig för att du ska kunna vara hemma och ta emot produkten. Kontrollera noga att din leveransadress, mailadress och telefonnummer stämmer när du godkänner orderbekräftelsen. Är det fel uppgifter och transportören inte får tag i dig som kund så står ej Kenjo för eventuella extra avgifter som kan tillkomma från transportören.

Transportskador & reklamationer: 
Kontrollera alltid mottagen leverans noggrant. Verkar godset skadat, exempelvis defekt emballage, packa alltid upp och kontrollera själva varan. Reklamationer med anledning av skador på godset skall ske omgående och genast vid godsets mottagande och antecknas i transportdokument eller annan handling. Anteckningen skall bestyrkas av representant från transportören.

Skadat/felaktigt gods som inte är synligt vid mottagandet skall reklameras till oss inom 7 dagar från mottagsdatum. Foto på skada/fel måste bifogas i reklamationen. Reklamerat gods ska hållas tillgängligt för besiktning. Monterad produkt är lika med en godkänd produkt. Detta gäller för både skadat gods samt avvikelser från orderbekräftelse. Kontrollera därför produkterna innan ni monterar dem.

Ej mottagen försändelse: 
Vid ej mottagen försändelse, kontakta transportören för att boka in en ny utkörning. Kenjo betalar inte eventuella avgifter för ej mottagen/utlämnad order.

Byte av leveransadress efter att ordern är lagd Vid byte av leveransadress efter att order är lagd (byte från den adress som står på orderbekräftelsen) kan leveranstiden komma att förlängas. Kenjo står ej för eventuella avgifter som transportören tar ut för att adressbyte skett.